hits

Kjønnsrevolusjonen - GENDER REVOLUTION!!!

I januar 2017 kommer National Geographic med en spesialutgave med tema "Gender Revolution".

Her går de dypere inn på kulturelle, sosiale, biologiske og personlige aspekter vedrørende kjønn.

 

"Gender" er det som på norsk kalles "kjønn".

I følge såkalt "queer theory", et felt innen "kritisk teori",  er kjønn en konstruksjon.

 

På forsidebildet ser vi et mangfoldig utvalg av personer med det man kan kalle "identiteter":

  • intersex nonbinary
  • transgender female
  • bi-gender
  • transgender male
  • androgynous
  • male

 

For de uinvidde kan dette virke forvirrende og fremmed, men det er nettopp det National Geographic søker å bøte på. For den uvitende og insensitive kan det nemlig være fort gjort å tråkke noen på trærne.

 

Uvisst av hvilken årsak er "female", dvs. den tradisjonelle  "kvinne" utelatt. Ei heller er den klassiske homsen og lesben å se noe sted.

Det er nok mange som gleder seg til "the gender revolution". Og det er kanskje noen der ute som ikke gjør det. Uansett; nå er den like om hjørnet!

 

 

 

3 kommentarer

Runar

19.12.2016 kl.08:57

Når ble "gender" oversatt til legning? Gender betyr kjønn. Eller mener du at "male" er en legning? Det må jo bety at om min mor finner ut at hun er "male" så får hun plutselig en penis?

Om kjønn er en konstruksjon: hvorfor er alle uten penis svakere enn mennesker med penis? Eller er kvinner og menn like fysisk sterke?

Kan en person med penis føde barn?

Homolobby

19.12.2016 kl.20:21

Hei Runar, takk for dine innspill. Du har rett.
Du trenger ikke bekymre deg for at din mor skal få penis.
Personer med penis kan vanskelig føde barn.
Mvh Redaksjonen

Chris

19.12.2016 kl.23:21

"Kan en person med penis føde barn?"

Ja, er en del intersex (De man før kalte hermafroditter) folk med penis som har blitt gravide. De vil da skyte blankt med selve "kanonen", siden gonadene da mest sansynlig har blitt til eggstokker (Er mulig å få "ovotestikler" også, altså noe midt i mellom testikler og eggstokker). Ellers ville de jo ikke blitt gravide. Men ikke noe i veien for at noen kan være født med penis og føde et barn.

+90% av folk er helt vanlige heteroseksuelle folk. Men det vil alltid være denne øvre delen der som er annerledes. Det er bare en sjanse som er der på grunn av måten et foster utvikler seg.

Så mange hormonsekvenser som skal skje på rett tid, milliarder av reseptorer på milliarder av celler som skal være der til riktig tid, enzymer som skal gjøre sitt. Å lage barn er ufattelig kompliserte greier om man skal ned på detaljnivå. Godt naturen gjør det der selv og du kun trenger å jukke på uten å tenke for mye.

Men... naturen liker å mikse ting opp litt nå og da. Bare fordi oppskriften (genene) sa sjokoladekake, så er ikke det noen garanti for at det er hva du ender opp med til slutt. Så ja, noen folk er homofile, noen er trans og hundreogørti kombinasjoner i mellom de. Folk må bare takle at noen er litt annerledes. Det er helt greit.

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv