hits

OSCAR til film om homoseksuelle negre

Filmen Moonlight ble tildelt Oscar-statuett for beste film under søndagens prisutdeling.

Fjorårets tildelinger ble sterkt kritisert for "bare" å ha utdelt priser til hvite mennesker.

 

Men nå kan i alle fall ingen kritisere juryen for ikke å være politisk korrekt!

 

Mashershala Ali spillte rollen som narkohandleren Juan, en prestasjon som resulterte i Oscar-statuett for beste birolle.

Han er den første muslim noensinne som har vunnet. Opprinnelig var hans etternavn Gilmore, men det ble endret til Ali da han konverterte.

 

Filmen følger gutten Chiron gjennom livets faser.

Han vokser opp med en narkoman mor, og søker selskap hos klassekameraten Kevin.

Som tenåring blir Chiron ertet. Moren røyker crack og selger kroppen sin.

Chiron og Kevin får etterhvert et nært forhold.

De kysser, og Kevin runker Chiron.

Men nå skal ikke vi ødelegge opplevelsen for våre lesere. Det er nok mange som er spent på fortsettelsen, og hvordan dette ender!

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer

Nysgjerrig

02.03.2017 kl.16:52

Hei!

Jeg har vanskeligheter for å forstå hvilket budskap du ønsker å dele gjennom denne bloggen? Du som skribet av en slik blogg virker mer enn gjennomsnittlig i interresert i menneskers seksualitet, dog virker det som at du irriterer deg over dagens muligeter for at man kan leve som seg selv med samme rettugheter som alle andre uansett seksualitet.

Så spørsmålene jeg sitter igjen med er: Har du selv en seksualitet annet enn hetrofili, men har aldri kunnet uttrykke det og du er nå sint/lei over at andre kan gjøre det?

Ved å skrive som du gjør kommer jo det klart fram at alt som har med seksualitet (annet enn heterofil) å gjøre tydelig irriterer deg, desverre. Og til mennesker som deg så vil jeg vite: hvorfor har du en trang for å bestemme hvordan andre mennesker skal leve sine private liv i sine hjem?

Tenk om for eksempel alle homofile skulle tatt politiske samfunnsvalg om hvor vidt heterofile kan gifte seg i kirken eller gaten, om de kan få barn naturlig eller adpotere? - Hadde vært veldig rart hadde det ikke? Om andre mennesker plutselig skulle bestemme over ditt private liv...

Det er så fryktelig leit å se at mennesker som deg bruker sin tid, energi og kunnskap til å ønske å velge annerledes for andres private liv. Har du ikke nok i ditt eget hjem å bruke din tid på? Har du ikke nok av saker som handler om DITT liv å mene noe om?

Jeg spør ikke for å være frekk, jeg er direkte veldig nysgjerrig på hvordan mennesker kan ha en sånn trang om bestemme i andres liv?

I Finland tror jeg det var slik at folk kunne gå og fysisk velge (ved å stemme) om homofil ekteskap skulle være lov eller ikke. Dette er så absurd for meg. At mennesker velger å stå i kø for å være med å bestemme hvordan andre skal leve sine private liv. Altså, hvis det gjelder ditt eget liv og valget omhandler skatting eller trygd osv. så er jo det fullt forståelig, men at ekteskap mellom andre mennesker?? Gir ikke mening.

Homolobby

02.03.2017 kl.22:32

Hei Nysgjerrig. Du har mange gode spørsmål her. I vår lobby er det takhøyde.
Det det gjerne koker ned til er følgende:

Du befinner deg i en helt annen diskurs.
Mange mener at å velge å bli homoseksuell er et tåpelig valg. Og at homoseksuelle har lite selvinnsikt rundt dette punktet. I media er dette et ikke-tema.
Vennlig hilsen Redaksjonen.

Nysgjerrig

02.03.2017 kl.23:05

Hei igjen!

Jeg er glad for at du svarer. Håper du kan svare mer, da jeg er veldig nysgjerrig på noen svar, slik som mange andre i min omgangskrets, og vi er verken homofilie eller bifilie eller noe utenfor det "normale".

Hvordan mener du at noen kan velge å bli homofil? Det er jo som at du velger å være heterofil, som igjen betyr at det tydeligvis er rom for å være noe annet enn heterofil i deg, ellers er jo det ikke noe valg, akkurat slik som at det ikke er noe valg for homofile.

Og hvis noen kunne velge å bli homofil, hvorfor tror du de ville ønsket det? Hvorfor ville de valgfritt påtatt seg et liv med fordommer og hat fra andre mennesker når de bare kunne velge annerledes? På lik nivå som at noen (inkludert deg for så vidt jeg forstår) mener det er et valg å ønske å bytte kjønn. Mange mennesker går gjennom flere år med smerte og rent hormon-helvete (for å ikke å snakke om opersjoner) for å endelig kunne befinne seg i en kropp de føler seg vel i. Hvorfor skulle noen VELGE dette dersom alternative ikke var verre og vondere for dem? Jeg anbefaler deg at du ser på filmen "Danisj girl", angående dette temaet.

Jeg forstår ikke helt det siste du punkterer ut, hvilket tema er det homoseksuelle ikke har innsikt i? At deres "valg" er tåpelig i følge mennesker som deg? Er det grunnen til at du skriver denne bloggen, for å påta deg denne jobben for media? Syns virkelig du bør bruke din energi og tid til noe annet enn å henge deg opp i andre menneskers private liv. Bare ta deg ett minutt og tenk over om hvordan du hadde følt deg dersom du levde i en verden hvor mennesker ønsket at media skulle skrive mer om hvor feil ditt private liv (som ikke påvriker andre mennsker) er.... Gjør mot andre slik du vil andre skal gjøre mot deg. Du er voksen regner jeg med, bruk din tid til viktige saker, du vil angre når du ligger for døden og kommer på at du brukte din tid på å spre hat som dette.

Homolobby

02.03.2017 kl.23:39

Hei igjen Nysgjerrig.
Du prøver å provosere. Vi hater ingen.
Du snakker om homofili. Vi snakker om homoseksualitet.
Som sagt; du befinner deg i en annen diskurs. Tror ikke vi kommer videre. Takk for i dag. Velkommen igjen.
Mvh

dandeliongina

11.05.2017 kl.09:56

Ser ikke problemet ved dette innlegget jeg... Ikke er det rasistisk og ikke disser det homofili...

Jeg tolker dette innlegget som en slags "reklame" av filmen.. Mulig jeg ikke leste mellom linjene her, men er det alltid nødvendig å lete etter negativitet?

Jaja, ha en god dag ppl!

Homolobby

11.05.2017 kl.21:16

Takk dandeliongina: Det er en slags reklame. Det er et enormt sug ute blant folk flest etter politisk korrekte filmer.
Mvh
Redaksjonen

dandeliongina

12.05.2017 kl.09:22

Ja, var det jeg tolket det som.

Folk henger seg opp i altfor mange små ting.. Hetero, homo, bi, svart, hvit... Hva så?

Ha en GOD dag!

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv