hits

Muhammedanere og homser i SKAM sesong 4

 

 

Skam sesong 4 er omsider kommet, noe mange trolig har sett fram til.

Skam-regisør Julie Andedam har konstruert et multietisk og harmonisk univers i miniatyr på en videregående skole i Oslo.

 

Sesong 3 handlet hovedsakelig om de to homseguttene Isak og Even, og ga seerne et "script" eller framgangsmåte for å komme ut av skapet, og ellers oppføre seg som fersk homo.

Hovedfiguren i sesong 4 er den nikabkledde muslimske jenten Sana, og vi følger henne gjennom dagliglivets sorger og gleder, i et miljø med gutter, festing, alkohol og mye annet spennende.

 

I følge avisa Vårt Lands skribent og blogger Maryam Trine Skogen har den svært populære ungdomsserien Skam på kort tid klart å gjøre mer for norske muslimer enn Islamsk Råd Norge.

Skogen påstår at  Skam ikke er propaganda, slik Hans Rustad i document.no hevder.

Skam er dannelsesunderholdning.

Document.no er et nettsted med en kritisk holdning til islam og muhammedanere.

 

Vi aner en ørliten kime til konflikt i serien. Men vi kan ikke ta for gitt at serieskaperne plukker opp tråden ettersom serien er ren fiksjon.

Tradisjonelt har det vært et til tider anstrengt forhold mellom homoseksuelle og muslimer, noe som ble manifestert for eksempel på nattklubben "The Pulse" i Orlando, Florida i 2016.

Dessuten verserer det for tiden rykter om den muslimske republikken Tsjetsjenia, der det etter sigende skal finnes det som minner om konsentrasjonsleire for homoseksuelle.

 

I mens holder NRK oss på pinebenken. Vi venter i spenning på fortsettelsen.

 

 

 


 

4 kommentarer

blogger on icedaniel.se

28.04.2017 kl.23:25

Vilken bra TV-serie Skam är. Den har verkligen slagit stort här i Sverige. Mycket bra och tänkvärt innehåll.

Homolobby

29.04.2017 kl.11:08

Heiblogger on icedaniel.se: Og i Sverige har ni tatt i mot mange muslimer de siste årene. Etter det vi forstår er homosexualitet populært i Sverige.
Helsing redaktionen.

Hjerne

23.05.2017 kl.21:35

Hun bruker vel strengt tatt en hidjab og ikke en nikab. Til orientering.

Homolobby

23.05.2017 kl.21:46

HeiHjerne: Takk for innspill. Det tror jeg faktisk du har helt rett i, beklager. Det illustrerer at det fremdeles er mye uvitenhet om muslimer.
Mvh Redaksjonen

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv