hits

PRINSESSEKONGEN ELIAS PÅ BARNE-TV

 

NRK Super sender for tiden den populære norske serien 3 venner.

Episoden "Prinsessekjolen" handler om Anna som er ca. 5 år og går i barnehagen.

Hun blir utsatt for noe ingen barn burde utsettes for, nemlig nådeløs utestengelse.

Fire av hennes venninner har rottet seg sammen og sørger for at hun ikke får være med på leken i slottet.  Det får ikke Elias heller.

Årsaken til eksklusjonen er åpenbar; hun har ikke prinsessekjole slik som de andre. Hun blir derfor sittende for seg selv og tegne.

Dette går hardt inn på Anna. Når mor kommer for å hente Anna, forstår hun straks at noe er galt.

Etter at Anna har tømt sparegrisen, samt utført noe arbeid for mamma, gjør moren det enhver god mor ville gjort for sin datter; drar sporenstreks til butikken for å kjøpe prinsessekjole.

Til deres store fortvilelse har de den lekreste prinsessekjole, men den er for stor!

 

Senere ringer Anna på hos den jevnaldrede nabogutten Elias.

Når Elias' kunstnermor (overbevisende spilt av Marianne Krogness*) får høre den triste historien kommer hun straks på noe lurt. I en kiste med gamle klær finner hun rosa stoff. Snartenkt som hun er, går hun igang og forvandler stoffet  til ikke bare en, men to fortryllende prinsessekjoler, en til Anna og en til Elias.

 

Neste dag stiller Anna og Elias i identiske prinsessekjoler, til allmen begreistring. Elias utbryter henrykt:  "jeg er prinsessekongen". De to blir nå selvsagt invitert inn på slottet.

 

Etter vårt skjønn burde Elias og moren også blitt invitert på besøk til hodelegen.

Homolobby har kastet terningen og den landet på halv åtte, men mest på 2. Det får de være fornøyd med. Slik er tilfeldighetenes spill. Bedre lykke neste gang. De må gjerne tatovere terningen på armen, eller i pannen for vår del.

3 Venner NRK SUPER

*Marianne Krogness er blant annet kjent som "Shell-dama" og fra sin rolle som Sandra Salamander i Tramteateret , en politisk radikal teatergruppe som var aktive på 1970- og 1980-tallet, og hadde serier gående i ungdomsprogrammet "Halv-sju".

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv