hits

Humanisthomo ønsker kommersielle donor-surrogater!

Filosofen Ole Martin Moen har fremmet forslag om at kvinner skal gies penger for å få barn ved hjelp av sæd fra donorer med høy IQ, i stedet for med sine ektefeller eller med "vanlige" sæddonorer.

Ideen er framsatt i artikkelen "Bright new world" i  tidsskriftet Cambridge quarterly of healthcare ethics

 

Filosof Moen mener dette vil gjøre verden bedre, da intelligens er et gode.

Som vi alle vet er der jo en ufattelig mengde dumme folk på denne kloden.

I følge Moen er intelligente mennesker bl.a mer produktive, mindre overtroiske og mindre voldelige. Det er dessuten mer sannsynlig at de er vegetarianere..

 

Dersom man for et øyeblikk lar moral være moral, høres det i utgangspunktet ut som en tilforlatelig tanke.

I motsetning til eugenikken som ble innført av Nationalsosialistische Deutsche Arbeiterpartei, skal dette tiltaket være basert på frivillighet. Moen mener en pris på USD 1000 per graviditet kan være en rimelig pris.

 

Etter det vi kan bedømme, koker forslaget ned til, at en fremmed, men intelligent mann skal kunne bli far ved å betale penger for å benytte seg av en kvinnes egg og livmor.

 

Ole Martine Moen er en fargerik person. Han er styreleder for Humanistskolen, en privat ungdomskole i Oslo der hans homoseksuelle partner er daglig leder. Foruten å være vegetarianer, er han en selverklært hedonist. Moen en av landets mest kjente transhumanister. Etter sin død skal han fryses ned, en skjebne han da vil dele med sine prøverørsbarn, som riktignok ble nedfrosset på sædcelle-stadiet. Ikke uventet har han opphold ved University of California, Berkeley, bak seg.

 

Vi klarer imidlertid ikke å fri oss fra mistanken om at det han egentlig er på jakt etter, er eggdonasjon og kommersiell surrogati, slik at  homoseksuelle menn lettere skal få barn.

 

All forskning, både i Norge og internasjonalt, viser nemlig at homoseksuelle er komplett ute av stand til å produsere barn med hverandre.  Inntil nylig var det mulig for homoseksuelle menn å benytte seg av indiske surrogatmødre, noe Moen og hans partner har gjort to ganger. Den døren ble stengt for nordmenn i 2012, da surrogati er forbudt i Norge.

 

Tradisjonelt har det å få barn vært noe som hørte hjemme innenfor ekteskapet mellom mann og kvinne.

Dersom herr Moen får gjennomslag for sine ideer, er det bare snakk om et par politiske runder med vekselvis frihet og likhet(diskriminering)sargumentasjon før det plutselig  er en menneskerett for homoseksuelle menn å få statsfinansierte donoregg og surrogatmødre.

Kilder:

Morgenbladet #15 2016

http://www.humanistskolen.no/

https://www.cambridge.org/core/journals/cambridge-quarterly-of-healthcare-ethics

 

 #politikk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv