hits

Hatkriminalitet i Trøndelag.

I januar 2017 ble Råger Holte funnet drept med et sammenkrøllet norsk flagg over seg.

Drapet fant sted i Melhus i Trøndelag.

 

En 27 år gammel mann ble siktet, og har nå blitt dømt til 15 års forvaring med minstetid på 10 år.

Tiltalte var en nær venn, og hadde i perioder bodd hos avdøde, og ellers sovet mye hos ham. Før drapet hadde han overnattet hos avdøde i to netter.

 

Råger Holte var i følge media åpent homofil.

Den skjebnessvangre kvelden hadde det utviklet seg til slåsskamp  da avdøde ønsket å gjennomføre seksuelle handlinger, noe tiltalte motsatte seg. Avdøde ønsket at de skulle "ligge i sengen å kose", noe som definitivt ikke var tiltaltes "stil", i følge eget utsagn.

 

Avdøde ble påført over 100 stikk med bajonett.

Noe slikt kan bare være uttrykk for raseri og hat. Likevel ser det ikke ut til at Straffelovens § 77, den såkalte "hat-paragrafen" har kommet til anvendelse.

 

En slik voldsbruk hører heldigvis til sjeldenhetene i Norge.

I Mississippi ble en mann, Dwanya Hickerson,  nylig dømt til 40 års fengsel etter å ha knivstukket en kvinne 119 ganger. De to hadde blitt kjent via nettet. De hadde sex på første date, hvorpå hen fortalte at hen var født som mann.

 

Hva er det som utløser slike følelser og reaksjoner?

 

Kilder: Trønderavisa

The Independent

 

 

 

 

Én kommentar

Joachim Hovland Vik

06.02.2018 kl.21:50

ufattelig trist og synd at vi ikke er kommet lenger enn vår egen nesetipp som mennesker, når det kommer til å elske din neste og respektere de rundt deg som din egen familie? hvor er det blitt av medmenneskeligheten og selvrespekten? utrolig synd at det fortsatt eksisterer grupper og personer som er imot homofili på det sterkeste. gjør meg vondt langt inni hjerterota..
homofili har eksistert i flere 1000 år og er kommet for å bli de neste 1000 årene.. det er faktisk helt normalt å være kjæreste eller gift med en av samme kjønn, mer normalt enn det kvinne og mann var før..
grunnen til at jeg tror folk angriper og går løs på homofile, er vel stort sett pga dere egen usikkerhet og mye om hvordan de har blitt oppdratt gjennom skole og foreldre. starter gjennom observasjon av hvordan foreldre og andre som man har som forbilder oppfører seg.. ser man en eldre person man ser opp til behandle andre med lite respekt og verdighet, så blir det en tankegang for den som ser på og gjøre slik selv. tenke at det er helt normalt
lærer som man ser og opplever sier nå jeg
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

Skriv en ny kommentar

Homolobby

Homolobby

30, Agdenes

Følg nyhetsoppdateringer på Twitter https://twitter.com/HomolobbyInt . Homolobby ønsker å være den foretrukne ressurssiden for spørsmål rundt kjønn, legning og seksualitet. Vi håper å få i gang gode debatter med høyt læringsutbytte.

Kategorier

Arkiv